Moskva


moskva sevärdheter

Moskva

Moskva är Rysslands huvudstad och även den största staden i Ryssland. Moskva ligger vid Moskvafloden i de centrala delarna av den europeiska sidan av Ryssland. Moskvas yta är hela 1081 kvadratkilometer och Moskva har över 11 miljonor invånare.

Moskva grundande redan 1147 som ett fort vid Moskvaflodens strand. Fortet motsvarar det område som idag kallas Kreml. Namnet Moskva kommer från flodens namn, vars namn i sin tur inte är helt kartlagt.

 


Moskva - klimat

Moskva ligger i den tempererade klimatzonen som kännetecknas av kalla vintrar och varma somrar. Våren och hösten i Moskva är kort. Vintertid ligger medeltemperaturen på mellan -8 och -10 grader celcius. Sommaren i Moskva är varm och solig och det kan mycket väl bli temperaturer uppåt 35 grader celciur.

Boka boende i Moskva på .

Moskva - sevärdheter

Kreml

Kreml är Moskvas äldsta del och är idag en av de mest kända sevärdheterna. Runt hela Kreml går en lång mur på hela 2,1 kilometer.

Röda torget

På Röda torget i Moskva hölls de största militärparaderna under sovjettiden. I närheten av Moskvas Röda torg hittar du även Vasilijkatedralen och Leninmausoleet.

Moskvas tunnelbana

Moskvas tunnelbana är enormt effektiv och varje station har sin prägel. Ska du resa runt i Moskva är tunnelbanan inte bara en sevärdhet utan även det mest effektiva sättet att ta sig runt. Du köper biljetter vid Metrostationen.

The Diamond Fund

Denna ligger precis vid Röda torget i moskva och innehåller en stor samling av diamanter och andra ädla stenar. Gillar du saker som glänser är detta något för dig.

Besök Moskva och alla sevärdheter.

Resa till
Moskva